Haarlem
+31641500197
info@mension.nl

In vrijheid achter glas

Mension

RTL4

Corona_cover

“Achter elke voordeur en achter elk raam schuilt een verhaal,” aldus Marius Hille Ris Lambers. Hij maakt portretten van binnenblijvers in coronatijd. Daarvan zijn er in het boek ́In vrijheid achter glas ́ een aantal verzameld. Naast zijn portretten vertellen zorgmedewerkers vanuit heel Nederland, die in het hart van deze crisis werken, ook persoonlijke, soms zeer aangrijpende verhalen. Verhalen die ontroeren, maar ook inspireren. Zoals het verhaal van Michiel Spanbroek, longarts en Pita van Dalen, IC-verpleegkundige. Het fotoboek verschijnt op 15 mei.

Het fotoboek is een ode aan al onze zorgmedewerkers die zich al maandenlang tot het uiterste inspannen om de meest optimale zorg te kunnen verlenen in de meest lastige situaties. Ondanks de stress, het vele verdriet en de onmacht die beschreven wordt, zijn er toch juist ook de vele motiverende en indrukwekkende momenten die zorgen voor inspiratie en reflectie. Sublieme fotografie en schitterende grafische vormgeving wisselen de zeer persoonlijke, emotionele en openhartige verhalen af. De foto’s staan overigens los van de verhalen.

Reizende tentoonstelling

Bij het boek hoort een reizende foto-expositie die kosteloos kan worden aangevraagd en voor een periode van twee weken ‘in huis’ gehaald kan worden. Voor de betrokken zorginstellingen geldt dat de opbrengst van de foto’s, die in een genummerde oplage verkocht gaan worden, in het geheel ten goede komen aan de instelling, die dit bijvoorbeeld kan aanwenden voor de medewerkers van die afdelingen die zo zwaar getroffen zijn door het Covid-19 virus.

Dat laatste geldt ook voor de 6 euro die per verkocht boek naar de deelnemende instellingen wordt overgemaakt. Het is zelfs mogelijk om meerdere exemplaren te kopen waarbij een extra exemplaar als cadeau naar een zorgmedewerker verstuurd kan worden. Als bedankje en natuurlijk met de mogelijkheid voor een persoonlijke toelichting.

Samenwerking

Met trots introduceren de vier zeer enthousiaste en bevlogen initiatiefnemers dit fotoboek met indrukwekkende, droevige en inspirerende verhalen vanuit de frontlinie in de bestrijding van het coronavirus. Een idee, dat pas acht dagen geleden bij Snijdewind geboren werd en alleen maar door de enthousiaste en zeer bereidwillige samenwerking van alle geportretteerden, auteurs en betrokken partijen tot stand kon komen.

Alexander Snijdewind, oud IC-verpleegkundige en uitgever 

Marius Hille Ris Lambers, fotograaf

John Spruijt, grafisch vormgever

Pieter van de Geer, drukker

Beschikbaarheid

Een gelimiteerd oplage van 1500 exemplaren is vanaf 15 mei uitsluitend via de initiatiefnemers en betrokken instellingen en via CIGO Balk (Badhoevedorp) te verkrijgen.

Informatie, interview-aanvragen en beeldmateriaal

Uitgeverij Mension, Alexander Snijdewind, info@mension.nl, 06-41500197


Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht